News

Check out market updates

Beograd

Beograd

Beograd je glavni grad Srbije i jedan od najstarijih gradova Evrope. Pored ušća Save u Dunav, prepoznatljivo obeležje Beograda je i planina Avala. Druge znamenitosti poput trgova, spomenika, parkova, arheoloških nalazišta, takođe zaslužuju preporuku. Beograd je dinamičan grad koji živi 24 časa dnevno, daje potpun doživljaj i zadovoljava različite ukuse. Glavna Beogradska pešačka zona, ulicom Kneza Mihajla direktno vodi ka Kalemegdanu, koji se nalazi u sklopu kulturno- istorijskog kompleksa – Beogradske tvrđave.
Kalemegdan će vas sigurno oduševiti svojom lepotom a sa ovog mesta se pruža prelep pogled na ušće Save i Dunava i Novog Beograda. Takođe, ne prpopustite da se fotografišete kod spomenika Beogradski pobednik. Posetite Muzej Nikole Tesle, Hram Svetog Save i beogradske galerije.
Skadarlija, stara beogradska četvrt, pleni svojom harizmom i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tu ćete naći jedne od najstarijih kafana i restorana na celom Balkanu.
Na samo četiri kilometara od Beograda se nalazi Ada Ciganlija, popularno nazvana „beogradsko more“, koja predstavlja pravu oazu mira, sporta i razonode, i nudi neograničenu zabavu svim posetiocima.
Noćni život u Beogradu – pored sjajnog provoda tokom dana, srpska prestonica ponosno nosi epitet grada koji nikada ne spava. Lude noži na splavovima, u klubovima sa svetskim di – džejevima, kao i lumpovanje u kafanama su posebni trenuci koje svaki gost Beograda ponese sa sobom kao uspomenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *