News

Check out market updates

Proleće je pravo vreme da udahnete Slaviju

Proleće je pravo vreme da udahnete Slaviju

PHOTO: NOVOSTI

Trg Slavija obuhvata prostor između ulica Kralja Milana, Beogradske, Makenzijeve, Svetosavske, Bulevara oslobođenja, Deligradske i Nemanjine.
Ovaj trg sve do osamdesetih godina 19. veka bio je baruština gde su Beograđani išli u lov na divlje patke. Kada je Englez Frensis Makenzi, poznat kao poslovan čovek, kupio veliki prostor iznad današnjeg trga i isparcelisao ga radi prodaje, počelo je i njegovo formiranje. Makenzi je ubrzo sebi podigao kuću na Slaviji (na mestu nekadašnjeg bioskopa „Slavija“), koja je 1910. pretvorena u Socijalistički narodni dom, stecište radničkog pokreta.
Godine 1962. podignut je moderan hotel „Slavija“, koji je kasnije dograđen. Trg je jedno vreme nosio naziv po istaknutom vođi socijalističkog pokreta u Srbiji Dimitriju Tucoviću, čiji je spomenik kasnije postavljen u centru trga.
Kako biste se uverili u važnost trga Slavija, koji je jedan od glavnih gradskih orijentira, ali i značajno saobraćajno čvorište, ponudili smo vam nekoliko apartmana u samoj blizini koji će vam omogućiti da “udahnete Slaviju”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *